Zeleni pripravci

Prirodne pripravke za njegu kože koristim već dugo vremena, posebno one koje uspijevaju u našim krajevima. Maslinovo ulje mi je dobar prijatelj već desetljećima, velika je sreća što u našem podneblju smilje i lavanda rastu u svom divljem i čistom obliku, i svake godine se iznova čudim kako ne srećem više ljudi koji ih beru po maslinicima Ugljana*. Oni se odlično slažu sa ostalim nerafiniranim darovima koje nam nudi priroda, a rezultat mog iskustva su recepture koje možete naći na ovim stranicama.

Naše sastavnice su uvijek pisane rukom, baš iz razloga nebrojenih mogućnosti i kombinacija djelovanja koje nam prirodni sastojci daju, i svaka vaša receptura će biti sljedeći put barem za jednu kap različita od prethodne. Na taj način izbjegavamo navikavanje kože, dajemo joj slobodu svaki puta iznova reagirati dobro kao da je prvi put.

Danas smo vrlo svjesni važnosti i načina uzgoja namirnica koje konzumiramo, no jednako je tako važno i ono što nanosimo na kožu jer se svaka tvar koja na nju dođe u roku 3 minute nađe u našem krvotoku. Pročitajte sastavnice nekog prosječnog klasičnog kozmetičkog pripravka, proguglajte one koji su vam najsumnjiviji i biti ćete zatečeni spoznajama do kojih ćete doći. Jednako kao hranom, tako i kozmetikom hendlate svoje zdravlje i osjećaj mladosti bez obzira na kronološku dob koju imate. Odlučite li se za sastojke kojima razumijete imena i za koje posve sigurno znate da ih vaše tijelo voli, zdravlje i mladost će vas pratiti dugo, dugo vremena.

*napomena: tekst je pisan 2012 godine, prenesen sa stranice udruge Sve Dobre Stvari. Danas vam preporučam da svo bilje za vaše potrebe sadite u svom vrtu, što smo i sami napravili.